300-101 pdf 200-310 pdf 210-060 pdf 200-355 pdf 640-911 pdf 300-075 pdf 300-208 pdf 300-070 pdf 300-360 pdf 642-998 pdf
En man som försöker hinna med flera saker samtidigt med hjälp av flera armar, han håller i en kaffekopp, pratar i telefon, håller en stor klocka över huvudet och kollar på sitt armbandsur

Om projektet

Det ligger i tiden är ett samarbete mellan Regionmuseet Kristianstad och Högskolan i Skövde, finansierat av Arvsfonden.

Bakgrund

Med projektet Det ligger i tiden vill Regionmuseet Kristianstad fortsätta att testa arbetsmetoder som bygger på att släppa in samhället omkring oss i vårt arbete med utställningar. Målet har varit att tillsammans med ungdomar och unga vuxna skapa en vandringsutställning som bjuder in människor att tänka till och våga ta kontrollen över sin tid.

Samarbeten

Utställningens innehåll och form har arbetats fram under lång tid i samarbete med elever på skolor i Kristianstads kommun. En grupp ungdomar från Söderportgymnasiet har varit vår kärngrupp som har påverkat utställningens innehåll. Elever från Österänggymnasiet har, med hjälp av Malmöbaserade projektet Tusen Serier, gjort tecknade serier som visas i utställningen. Elever på Christian 4:s gymnasium har gjort filmer som finns i utställningen. Vi har haft referensgrupper med elever från Furuboda Folkhögskola.

Avslutning_CAS_140521

Bild: Delar av kärngruppen från Söderportgymnasiet poserar tillsammans med projektledare Anna Hadders och projektassistent Susannah Young från Regionmuseet Kristianstad.

Lärare och studenter på Högskolan i Skövde har tagit fram teknik och utvecklat interaktiva stationer till utställningen. De har bland annat utvecklat dataspelsliknande stationer som tar utgångspunkt i boken Momo eller kampen om tiden av Michael Ende.

Hemsidan har gjorts av studenter från Informationsarkitet-programmet vid institutionen för teknik och samhälle på Malmö Högskola.

Utställningen är formgiven och producerad av Eric Langert och Per Petersson. Projektledare är Anna Hadders och utställningsassistent Susannah Young från Regionmuseet Kristianstad.

Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstads största utställningslokaler ligger i centrala Kristianstad. Här finns våra basutställningar som berättar om Skånes olika sidor: staden, landskapet, textilen, och inte minst: filmen. Här visas också ständigt nya utställningar – parallellt med att vi skickar ut egenproducerade utställningar på turné. Till Regionmuseet Kristianstad hör också Åhus museum, Järnvägsmuseet och tre utemuseer.

Regionmuseets hemsida

Arvsfonden

Arvsfonden finansierar nyskapande och utvecklande projekt för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

Arvsfondens hemsida

Projektets sida hos arvsfonden

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde är Sveriges minsta högskola. Vi strävar inte efter att vara störst, bäst och vackrast. Det räcker gott med att vara bäst. Vi arbetar metodiskt och envist för att kunna erbjuda utbildningar av hög kvalitet, som både ger kunskaper och jobb. Vi utbildar och forskar inom många områden. Mest berömda är kanske skolans dataspelsutvecklingsprogram med många nationella och internationella pris och utmärkelser.

Högskolan i Skövdes hemsida

 

Gå överst på sidan

Foto: Om jag hade mer tid av Anna Winér